Om man inte har tillräckligt med tid för att spendera flera dagar eller veckor med att njuta av Stockholms skärgård utan bara har en dag på sig så gäller det att maximera sin tid! När man har begränsat med tid på sig så kan det vara en lämplig idé att försöka planera och förbereda så mycket som möjligt innan man ska iväg på sin resa, så att man är säker på att alla de ställen man vill besöka är öppna, att det går båtar den dagen man ska iväg och att ingenting är fullbokat. Det kan också vara värt att kolla in den senaste väderrapporten så att man packar rätt kläder, men i Stockholms skärgård finns det aktiviteter för alla väderlekar. I ryggsäcken bör man bland annat packa med sig:

  • Vattenflaska
  • Snacks
  • Paraply
  • Badkläder och handduk (beroende på säsong)
  • Kamera

Börja dagen med en härlig båttur

Om man bara har en enda dag på sig så vill man gå upp så tidigt som möjligt så att man får ut det mesta av sin dag i Stockholms skärgård. Dagen börjar med en båttur till den önskade destinationen. Några dagar i förväg bör man ha valt ut en ö som man ska besöka och kontrollera vilka tider som båten till den ön avgår från Stockholm. Beroende på vart ön ligger så kan resan ta mellan trettio minuter och flera timmar. Om man är på en dagsutflykt så bör man välja en ö som det inte tar allt för lång tid att resa till så att man spenderar majoriteten av dagen på ön.

Ät en god lunch Stockholms skärgård

Väl framme på ön så är sannolikheten hög att man börjar känna sig hungrig. På de flesta öar som turister brukar åka till i Stockholms skärgård finns ett utbud av restauranger och kaféer att välja mellan. De är ofta väldigt mysiga och brukar servera god och lokal mat.

Gör en aktivitet

Efter att man har fyllt på med ny energi så är det dags att utforska ön som man befinner sig på. Antingen så kan man hålla det enkelt och vandra runt ön eller hyra en cykel, eller så kan man kosta på sig att besöka exempelvis ett museum i Stockholms skärgård, en gammal fästning eller gå på spa. Man kan också hitta en härlig strand eller klippa där man kan lägga sig och sola och bada några timmar!

En dag i Stockholms skärgård